Werkwijze

Kennismaking

Het kennismakingsgesprek doe ik het liefst in mijn praktijk aan huis. Het is natuurlijk fijn om te weten wat je kan verwachten tijdens de coaching, wie ik ben en waar het is. Het moet natuurlijk allemaal wel goed voelen! De sfeer in de praktijk is op deze manier goed te proeven en materialen waarmee ik werk mogen bekeken worden. Aan het einde van het gesprek bekijken we samen of ik het coachtraject ga doen.               

  kindercoach deventer

Intake:

Tijdens de intake bespreek ik waar jullie en uw kind tegenaan lopen of waar de jongere tegenaan loopt. De intake plan ik het liefst bij jullie thuis, maar mag ook bij aanvraag hier in de praktijk. Aan het einde van dit gesprek stellen we een hulpvraag en een wens vast en geef ik aan hoeveel sessies ik denk nodig te hebben voor dit traject. Meestal ligt dit tussen de 6-8 sessies.

De intake duurt ongeveer 1.5 tot maximaal 2 uur. Tijdens dit gesprek is het kind t/m 18 er niet bij en spreek ik graag met beide ouders.

De sessies

Tijdens onze eerste sessie zullen we elkaar beter leren kennen om zo te werken aan een vertrouwensband. In de verdere sessies werken we toe naar de wens door middel van gesprekken, visualisaties, spelvormen en creatieve vormen. En als het nodig is gaan we naar buiten de natuur in. Alles afgestemd op de behoefte van het kind of jongere. De sessies duren ongeveer een uur. De dingen die gemaakt worden mogen mee naar huis worden genomen.kinderen van gescheiden ouders

Na ongeveer 4-5 sessies volgt een kort evaluatiegesprek om te kijken hoe het gaat, of de hulpvraag nog steeds aansluit en of er meer sessies nodig zijn. En soms is er al een mooie ontwikkeling en groei te zien en kunnen we naar de afronding van de sessies. Deze gesprekken kunnen we hier in de praktijk als bij u thuis doen.

De afronding

Het einde van de sessies sluiten we op een leuke manier af! We vieren de groei, wat er geleerd is en blikken hierop terug. De invulling hiervan mag door uw kind of door jou als jongere bepaald worden. Dat kan van alles zijn; een schilderij maken, samen bakken, spelletje spelen, iets met de hele familie doen; alles mag! En aan het einde krijg je van mij een kaartje met een spreuk mee, die op jou van toepassing is, samen met een klein presentje.